JU Prirodnjački muzej Crne Gore, izložba: “Večeras nastupaju . . . životinje uživo” | Festival Nauke 2021
Zmije-egzoticne

JU Prirodnjački muzej Crne Gore, izložba: “Večeras nastupaju . . . životinje uživo”

Izložba živih gmizavaca, vodozemaca, insekata i drugih beskičmenjaka pod nazivom „Večeras nastupaju . . . životinje uživo“ koju Prirodnjački muzej Crne Gore priprema u okviru „Evropske noći istraživača“.

Posjetioci će od 24. septembra u izložbenom prostoru Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, u ulici Oktobarske revolucije 74, moći da posmatraju predstavnike nekih egzotičnih vrsta zmija – kraljevski piton, boa, obsoleta . . ., moći će da uporede domaće tri otrovnice – poskoka, šarku i šargana i nekoliko vrsta smukova.

Osim zmija u terarijumima, nekoliko vrsta vodozemaca – žaba i tritona će za ovu priliku boraviti nekoliko dana u našim akvarijumima, a zatim će biti vraćeni u prirodu. Jesen je period u kome polako zamire aktivnost insekata i ostalih beskičmenjaka, ali će posjetioci imati priliku da uživo vide predstavnike domaćih škorpija, neke tvrdokrilce, paukove i slično.

Izložba će biti otvorena za posjetioce i nakon završetka manifestacije „Evropska noć istraživača“ sa trajanjem od 15 dana.

Napominjemo da će sve životinje, i autohtone (domaće) zmije i beskičmenjaci, zajedno sa vodozemcima, nakon izložbe, gdje će imati prirodne uslove, biti vraćeni u staništa iz kojih smo ih privremeno uzeli.