Poziv | Festival nauke 2011

Poziv

Pozivamo istraživačke timove da se prijave za učešće na cetvrtom festivalu nauke ‘Noć istraživača’ koji će se održati 28. septembra 2012, u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke ‘PRONA’ (koordinator), Ministarstva nauke i Prirodnjačkog muzeja Crne Gore.  Centralna manifestacija biće u Podgorici, u Muzeji i galerije Podgorice i ispred knjižare Karver. Prethodnih godina manifestacija je privukla veliki broj posjetilaca, posebno mladih, imala veliki publicitet kao i pozitivne reakcije učesnika, posjetilaca, obrazovnih i naučnih institucija.

Očekuje se da će ove godine odjek Noći istraživača biti još veći, jer postaje tradicionalna manifestacija prepoznatljiva po originalnosti i drugačijem, pristupačnom načinu predstavljanja nauke, inovacija u privredi, dostignuća domaćih kao i istraživača iz inostranstva. Kroz eksperimente, tribine, panel rasprave, filmove, igru i neformalne susrete, posjetioci će imati priliku da osjete izazov i nadahnuće kojima je ispunjen posao naučnog istraživača, ali i da prepoznaju značaj nauke u svakodnevnim životu – od liječenja, transporta, komunkacije i učenja, do neophodnosti inovativnog kreativnog pristupa u jačanju konkurentne sposobnosti kompanija. Na Festivalu će učestvovati ne samo fakulteti i instituti već i zavodi, više NVO, ljetnje škole nauke, male i velike kompanije, međunarodne agencije, predstavnici crnogorske naučne dijaspore, nezavisni istraživači i gosti iz regiona i svijeta.

Noć istraživača’ je manifestacija koja se tradicionalno organizuje u preko 200 evropskih gradova poslednjeg petka u septembru. Projekti su podržani kroz Sedmi okvirni program EU za istraživanje i tehnološki razvoj (FP7).

www.festival-nauke.me

http://ec.europa.eu/research/researchersineurope/events/researchersnight09/index_en.htm

Popunjene prijavne formulare poslati na adresu:
prijava@festivalnauke.me

Download Prijavni formular